De omgeving

Het Geuldal
De Lochterhof ligt midden in het prachtige Geuldalgebied en biedt een uitstekende uitvalbasis voor mooie wandel- en fietsroutes. Zo kunt u, vertrekkend vanuit de Lochterhof, door bos en langs de Geul een mooie wandeling maken naar Chateau
St. Gerlach met het naastgelegen monumentaal kerkje; de schilderingen in dit kerkje zijn zonder meer de moeite waard om te bezichtigen.


In het gastenverblijf vindt u de nodige wandel- en fietsroutekaarten om uw verblijf in dit prachtig gebied te volmaken. Wij geven u graag culturele en culinaire tips. Met steden als Maastricht, Luik, Aken, Antwerpen en Brussel in de nabijheid is een inspirerend weekendje of weekje Geuldal gegarandeerd.  Het Holland Casino, Sauna & Welness resort Thermae 2000  liggen op loopafstand. De Lochterhof biedt kortingsbonnen voor sauna en welness in de omgeving.  

Buitenland dichtbij
Op vrijdagochtend is een bezoek aan de antiek- en rommelmarkt in Outremeuse (dichtbij Luik) zeer de moeite waard en op zondagochtend nodigt de alom bekende antiekmarkt in Tongeren tot een bezoek uit. 

Golfen in Zuid-Limburg
Bent u liefhebber van golf, dan adviseren wij u graag over de dichtstbijzijnde professionele golfterreinen.

Meer informatie over toeristische activiteiten in de omgeving: VVV Zuid-Limburg - Valkenburg aan de Geul