Over ons

“Hallo, wij zijn Annelies en Johan Penders, eigenaren van de Lochterhof.  Kort iets over onszelf.

Johan: ik voelde me van kleins af aan aangetrokken tot de natuur en mensen. Als  het maar ff kon, was ik buiten bezig. Rond mijn 40e levensjaar heb ik het roer omgegooid en  heb mijn baan als bouwkundig tekenaar vaarwel gezegd. Ik ben toen aan de slag gegaan als parttime postbode en heb me toegelegd op het ontwerpen van interieurs en tuinen en ben ik begonnen met ons B&B. In de Lochterhof heb ik  jarenlang  cursussen en workshops verzorgd met bloemschikken en groendecoratie. Samen met Annelies verzorg ik ons gastenverblijf, de tuinen en de andere activiteiten. Ik heb van de Lochterhof mijn ware levensinvulling kunnen maken. Naast dit alles ben ik ook graag in de keuken te vinden om lunches of diners klaar te maken en weer nieuwe recepten uit te proberen. Ik geniet  elke dag van dit alles.  Ik kan gerust zeggen dat ik mijn passie leef en laat graag iedereen meegenieten van alles wat de Lochterhof te bieden heeft.

Annelies: ik voel me een beetje een ‘stille kracht’ achter Johan en de Lochterhof. Ik zorg voor de administratie en de boekingen en help Johan daar waar ik maar kan. Sinds kort heb ik daar meer tijd voor omdat ik met pensioen ben na een lange loopbaan als manager en  personeelsadviseur. Ik heb overigens niet alles aan de willigen gehangen., daar ben ik te actief en  te betrokken voor. Graag coach ik nog mensen die met een vraag of probleem worstelen. De omgeving van de Lochterhof is daar heel geschikt voor. In de afgelopen jaren heb ik me daar in kunnen en mogen bekwamen.

Samen houden we  van kunst , een goede film  en tafel en vooral gezelligheid. En die gezelligheid vinden mensen bij ons in de Lochterhof, met respect voor ieders ruimte om de rust van ons plekje ten volle te kunnen ervaren. Gastvrijheid staat daarom ook bij ons hoog in het vaandel.

Publicaties van de Lochterhof

  • Augustus 2005: Seasons (landelijk blad)
  • December 2006: Speciaal wonen Engelse stijl
  • December 2007: Romantisch Wohnen (D)
  • Juli 2008: Navenant (regionaal tijdschrift)
  • April 2013: Markant (huis-aan-huisblad)
  • Dagblad de Limburger: Artikel Verborgen parel in het groen
  • December 2016: TV-programma Binnenste Buiten (NPO2)
  • Januari 2018: Dagblad de Limburger, artikel over blue Monday
  • Juni 2019: Kijk op Valkenburg (huis-aan-huisblad)